KLAVERTEKNIk.se

 

   service av pianon och flyglar I NORRBOTTEN                                        PIteå  Skellefteå  luleå  älvsbyn

 

Om mig

Min stämmarutbildning har jag fått vid Musikhögskolan i Piteå med Jan Bergman som lärare och mentor. Sedan pianoteknikerutbildningen i Leksand lades ner 2006 är Musikhögskolan i Piteå, jämte stämmarutbildningen vid KMH i Stockholm, idag den enda vägen att gå om man vill utbilda sig till pianostämmare i Sverige.

 

Mitt intresse för klaverinstrument väcktes i tidig ålder. Redan i femårsåldern började jag utforska pianot och tonintervallernas funktioner. Genom flitigt övande blev jag snabbt en god gehörsspelare och på min tionde födelsedag fick jag mitt allra första jobb, som barpianist på en lunchrestaurang.

 

I tolvårsåldern bestämde jag mig för att satsa på att bli klassisk pianist, och min högre musikutbildning skaffade jag mig sedermera genom studier i England, vid Birmingham Conservatoire, och i Belgien, vid Kungliga musikkonservatoriet i Bryssel. Vid sidan om mina uppdrag som pianostämmare frilansar jag även som musiker. Genom åren har jag bland annat framträtt som solist med symfoniorkester vid ett flertal tillfällen tillsammans med olika orkestrar i pianokonserter av Mozart, Grieg och Schumann.

 

Sedan 2003 doktorerar jag på Musikhögskolan i Piteå med ett forskningsprojekt inom ämnet musikalisk gestaltning. Till vardags arbetar jag även som ackompanjatör på Svenska Balettskolan i Piteå. Med min bakgrund som pianist på professionell nivå har jag möjlighet att se och förstå mina kunders behov inte bara som pianostämmare utan även från den utövande musikerns perspektiv.